Com configurar un correu electrònic amb Mozilla Thunderbird

Com configurar un correu electrònic amb Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird, és genial. No només és un programa de correu electrònic que funciona molt bé i molt configura-ble, a més, porta incorporat un corrector de català, entre molts d’altres idiomes i mitjançant els complements, hi podem afegir un calendari, gestor de tasques i molt més. I per si fos poc, es pot sincronitzar amb diversos serveis, com per exemple,  amb els contactes de Gmail, Google Calendar o Tasks. Francament, si a tot això li sumem, que és completament gratuït i es pot fer servir tant a casa com a la feina, penso que ja no se li pot demanar més.

Si el vols instal·lar, haurem d’anar a la seva web https://www.mozilla.org/ca/thunderbird i descarregar la versió per el nostre sistema operatiu, sigui Linux, Windows o MacOs (Nota: si el teu sistema operatiu és Linux, és possible que ja vingui instal·lat de sèrie). Quan hagi finalitzat la instal·lació l’engegarem, mitjançant la icona que s’haurà creat al nostre ordinador.

Mozilla Thuunderbird
Mozilla Thunderbird ja ve instal·lat per defecte a L’Ubuntu Desktop

Quan obrim el programa per cop, ens demana si volem donar d’alta un correu o configurar un correu que ja tenim, en aquest cas, farem clic a saltar el pas i utilitzar una adreça que ja tinc.

Mozilla Thunderbird

Llavors ens demanarà el nostre nom, adreça de correu i paraula de pas, quan fem clic a continua, intentarà configurar el correu automàticament.

Mozilla Thunderbird

Si tot ha anat bé, ens demanarà si volem utilitzar el sistema POP o IMAP, com a consell et diré, que si has de configurar el correu a varis dispositius recomano IMAP i si només miraràs el correu des d’aquest ordinador, POP.

Mozilla Thunderbird

I ja ho tenim, si no hi ha cap error, haurà finalitzat la configuració i ja podem començar a fer servir el correu. Pot ser que et demani afegir una excepció de seguretat, si és el cas, fes-ho.

Veuràs que el programa és molt intuïtiu, no crec que et faci falt gaire estona per adaptar-t’hi, les carpetes de correus les tenim a l’esquerra, els correus a la dreta, podem llegir un correu seleccionant-lo. Si el correu està en negreta vol dir que encara no l’has llegit i si el selecciones apareixeran les opcions per respondre, re-enviar, etc. Si en vols crear un de nou ho pots fer a dalt a l’esquerra des del botó redacta. També veuràs que pots adjuntar fitxers utilitzant el clip.

Mozilla Thunderbird
Interfície del programa sense cap correu encara

Podràs trobar l’agenda mitjançant la icona anomenada Llibreta d’adreces i afegir-hi contactes.

Mozilla Thunderbird

Per defecte, si has baixat la versió en català, ja porta un corrector ortogràfic de sèrie, quan escriguis, es posarà a corregir automàticament. Revisa que tinguis seleccionat l’idioma que vols corregir. També si ho desitges, pots afegir diccionaris nous.

Mozilla Thunderbird

Si vols, pots personalitzar les opcions del programa des de el menú de configuració (tres ratlles horitzontals a dalt a la dreta) i sub menú preferències o preferències dels comptes. Hi trobaràs opcions que et poden ser d’utilitat com configurar les carpetes per defecte, una signatura i d’altres coses.

Mozilla Thunderbird

Com es pot veure el programa és súper personalitza-ble, però si no et vols complicar la vida, no cal que toquis res.

Mozilla Thunderbird

Ja tenim el correu electrònic operatiu, si vols treure més suc del programa, aquí tens un manual per:

  • Afegir un gestor de tasques (Evernote) i Calendari (Google Calendar).
  • Sincronitzar els Contactes del gmail.

Ens veiem!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment