Com crear un Pen Drive auto-arrencable

Com crear un Pen Drive auto-arrencable

De vegades, pot ser pràctic tenir un llapis de memòria gravat amb una imatge ISO, que engegui automàticament. ¿Què vol dir això? doncs que quan l’endollem a l’ordinador, enlloc d’arrencar des del nostre disc dur, arrencarà des del Pen Drive, és possible que ho hagis fet algun cop des d’un CD o DVD, bàsicament és el mateix. Qualsevol imatge ISO que hàgim descarregat d’Internet, que estigui configurada per arrencar, funcionarà. A més l’avantatge respecte un CD o DVD, és que és més ràpid i transportable i s’hi poden desar dades. A continuació explicaré com fer-ho des de Linux i Windows.

Linux (Ubuntu Desktop)

Ubuntu, porta una eina molt pràctica per poder fer-ho, farem clic al cercador (icona amb el logo d’Ubuntu a dalt a l’esquerre) i cercarem la paraula creador, veurem que ens troba el programa creador de discos d’arrencada i li farem clic a sobre.

Creador de discos d'arrencada

Un cop s’obri el programa (si no has introduït el pen drive fes-ho ara) farem clic a altres i triarem la imatge ISO que volem gravar, la seleccionarem i llavors, a disc a utilitzar, seleccionarem el Pen Drive que volem fer servir. A continuació, farem clic a esborra el disc (deseu qualsevol dada que hi tingueu a dins abans) i finalment, farem clic a crea un disc d’arrencada. Podem demanar que es pugui aprofitar una part del Pen Drive per a gravar-hi dades. Per defecte, ho configura amb 1 Gbyte però podem ampliar-ho.

Creador de discos d'arrencada

Veurem que es realitzen una sèrie d’operacions, és possible que ens demani la paraula de pas, per tant, l’escriurem.

Creador de discs d'arrencada

Quan finalitzi, podem reiniciar l’ordinador i si tot ha anat bé, engegarà des del Pen Drive que hem creat. Recorda que és possible que hagis de configurar a la BIOS, la seqüència d’arrencada del teu ordinador per tal de que, en l’ordre, tinguin preferència els dispositius USB, per sobre del disc dur. Hi ha diferents maneres d’entrar a la BIOS segons la marca del teu ordinador, però acostuma a ser prement la tecla DEL, F1 o F2 quan arrenca.

Windows

Windows no porta un programa de sèrie, així que haurem d’anar a aquesta pàgina i descarregar-lo. Un cop l’hàgim desat, l’obrirem i ens sortirà aquesta finestra:

USB installer

Bàsicament, són tres passos. Primer seleccionarem què és el que volem gravar, per exemple, Mint 17, Acronis Rescue, Clonezilla, etc. Al segon pas triarem la imatge ISO que volem gravar i per últim seleccionarem el Pen Drive i farem clic a create. El programa realitzarà una sèrie d’operacions.

USB installer

Quan hagi acabat, tancarem la finestra i ja podrem reiniciar l’ordinador i engegar des del Pen Drive. 😉

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment