Com fer una web amb WordPress

Com fer una web amb WordPress

Bones a tots i totes. Avui aprendrem a crear el nostre propi lloc web amb WordPress.

Per si no ho coneixes, aquesta és una eina fantàstica, tant a nivell visual com perquè també disposa d’una pila de plugins o extensions, que fan aquest sistema molt versàtil i a més, és gratuït. Lògicament, necessitarem un lloc web on allotjar-lo.

Com comencem?

Abans de res, descarregarem WordPress del següent lloc web:

http://www.wordpress.cat/descarregar-la-versio-actual-de-wordpress-en-catala

Un cop descarregat, descomprimirem el fitxer.

Base de dades

WordPress, necessita una base de dades per funcionar, normalment es fa servir MySql, així que serà imprescindible crear-la. Per tal de fer-ho, caldrà que vagis a la pàgina de configuració del teu “hosting”, si no saps com es fa, donat que cada “hosting” és diferent, caldrà que li preguntis a l’empresa que et facilita el domini.

bbdd

Per crear la base de dades només ens demanarà que li posem un nom, recordeu apuntar-lo. Acte seguit, crearem un usuari i una contrasenya per a la base de dades, també apunteu-ho ja que ho necessitarem més endavant.

1

PHP

El següent pas, serà activar el PHP al “hosting” ja que WordPress ho requereix, si no saps com es fa de nou l’empresa que et facilita el domini t’ho explicarà.

WP-CONFIG

El següent que farem, serà anar a la carpeta on hem descomprimit el WordPress i canviarem el nom del fitxer wp-config-sample per wp-config. Llavors l’obrirem i farem una sèrie de modificacions.

2

Per tal de modificar el fitxer, recomano fer servir el el programa Komodo edit que pots baixar d’aquesta pàgina. Llavors obrirem el fitxer amb el Komodo edit i modificarem les tres línies que he marcat a la imatge següent, posant-hi el nom de la base de dades, el usuari i la contrasenya respectivament, un cop fet desarem el fitxer.

3

FTP

Per continuar, pujarem tots els fitxers de la carpeta on hem descomprimit el WordPress per FTP al nostre domini. Per tal de fer-ho recomano el programa Filezilla que podreu trobar a aquesta pàgina. Necessitareu per fer-ho, l’adreça del ftp, el usuari i la contrasenya, de nou si no teniu aquestes dades les haureu de demanar a l’empresa que us facilita el domini. Si quan entreu al FTP veieu moltes carpetes, normalment la carpeta on haureu de penjar els fitxers es diu HTML, HTTPDOCS o WEB, busqueu una cosa similar i copieu tots els fitxers de la carpeta descomprimida a dins.

ENGEGAR EL WORDPRESS

Ja només ens queda la configuració final, per fer-ho anirem al nostres domini des d’un navegador web a la següent adreça, http://www.elteudomini/wp-admin/install.php per exemple si el teu domini fos aprendreaavolar.com posaries http://www.aprendreavolar.com/wp-admin/install.php. Llavors ens sortirà una finestra com aquesta:

4

Escriurem la informació que ens demana, farem clic a Instal·la el WordPress i ja ho tenim instal·lat. Si ho has aconseguit enhorabona.

Per poder administrar el WordPress, hauràs d’anar a la web http://www.elteudomini/wp-admin i posar el teu usuari i contrasenya. Des d’aquest menú podràs canviar la plantilla, escriure noves entrades, instal·lar plugins, etc…

Vinga ja pots començar a fer el teu lloc web amb WordPress. Que ho disfrutis!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment