Com finalitzar una aplicació que s’ha “penjat”

Com finalitzar una aplicació que s’ha “penjat”

Alguns cops, els programes es “pengen” o sigui es queden bloquejats i no responen, segur que t’ha passat alguna vegada, el que potser no sabies, és que hi ha la possibilitat d’obligar al programa a tancar-se per tal que no afecti a la resta de programes o per intentar tornar a obrir-lo, ¿com es fa?

Windows

A Windows, hi ha la famosa combinació de tecles Control + Alt + Supr que pressionades a la vegada permeten fer vàries coses, com obrir l’administrador de tasques que és el que ens interessa en aquest cas, llavors busquem l’aplicació que volem tancar, fem clic a sobre amb el botó dret i seleccionem finalitzar la tasca, és possible que et pregunti si n’esteu segurs o que es perdran els canvis que hagueu fet, si s’ha penjat difícilment podreu desar el que hagueu fet o sigui que desgraciadament haureu de dir que si per continuar. Un cop fet això el programa es tanca i el podeu tornar a obrir o continuar treballant normalment.

admintasquesImatge d’exemple de l’administrador de tasques del Windows 8.1 PRO

Mac

Des del Mac, hi ha la combinació de tecles Cmd + alt + Esc que obrirà un menú per seleccionar el programa que voleu tancar, marquem l’aplicació de la llista i li diem forçar sortida.

Recordeu que al finalitzar una tasca és molt possible que perdem els canvis que haguem fet però a vegades no hi ha més remei.

Linux

A Linux d’una banda pels fanàtics de l’interpretador d’ordres tenim el comandament killall que podrem executar des del Terminal seguit de l’aplicació que volem finalitzar, per exemple, killall thunderbird. Pels que prefereixen les finestres, tenim el Monitor del sistema el qual podem usar per Finalitzar un procés determinat.

Captura de 2015-08-21 22:14:37Monitor del sistema a Ubuntu

Vinga doncs, ¡fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment