Signal, la comunicació segura amb els nostres dispositius

Signal, la comunicació segura amb els nostres dispositius

ACTUALITZACIÓ: A partir del 2016 Whatsapp també fa servir el mètode d’encriptació punt a punt de Signal.

Últimament s’està parlant molt de la privacitat a Internet, grans cases com Google, Apple, Microsoft, facebook, etc recopilen gran quantitat d’informació sobre nosaltres que desen en una base de dades o inclús venen per treure un profit econòmic a altres empreses. També es comenta que les nostres converses són espiades per diferents agències governamentals o inclús per persones malintencionades.

Un dels programes de missatgeria més famosos és WhatsApp, el qual és propietat de facebook. L’altre dia em va passar que vaig dir a uns amics al WhatsApp que m’havia comprat unes ulleres Ray Ban i quan vaig entrar al facebook vaig veure que la publicitat que sortia al costat era de, endevineu-ho, Ray Ban.

Hi ha vàries alternatives al mercat que ens permeten comunicar-nos de forma segura ja que disposen de sistemes d’encriptació segurs i que funcionen de punt a punt o sigui les dades no van a parar als servidors de les grans cases sinó que viatgen directament d’un dispositiu a l’altre per tant no serem espiats. El més recomanat actualment és Signal. El programa funciona igual que la resta, permet escriure, compartir fotografies, vídeos, fotos o inclús parlar per telèfon però com he dit, la diferència més gran és que la comunicació és molt més segura que amb els altres. A més, el codi font del programa és de domini públic o sigui, les línees de codi que hi ha a dins poden ser consultades per tothom i per tant impedeix que hi hagi alguna funció estranya com una porta de darrere, enviament de dades a altres empreses, etc…

signal-conversation-list-framed-6339f98498873ec877cd6688d485bcc7

La teniu per Android i iOs, la recomanen gent com Edward Snownden conegut per denunciar el programa d’escoltes a través d’Internet de la Agencia de Seguretat Nacional dels Estats Units.

Espero que us agradi. Si voleu saber-ne més podeu veure el vídeo de Mundo Desconocido que en parla.

Font: Mundo Desconocido

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment