Els espais de treball de Linux o Workspaces

Els espais de treball de Linux o Workspaces

Una de les funcions que més m’agrada de Linux, són els seus espais de treball o Workspaces ¿Què són exactament?

Els Workspaces, ens permeten tenir quatre escriptoris virtuals diferents, o sigui tal com diu el seu nom quatre espais de treball separats, on podem organitzar les finestres al nostre gust i anar intercanviant la vista d’una a l’altre ràpidament. Jo personalment, me’n he fet un entusiasta i per això ho escric a aquest article per tal que altres persones ho provin i ho frueixin tant com jo i més venint d’un sistema operatiu completament gratuït, mantingut per una comunitat de gent de forma majoritàriament altruista i que no deixa de sorprendrem per la seva versatilitat i potència.

El primer que hem de fer, és activar la funció, des d’Ubuntu es fa des dels paràmetres del sistema / Aparença / Comportament i marcarem la opció Habilita els espais de treball.

Paràmetres del sistema  Aparença  Espais de treball

Un cop fet, ja podrem començar a utilitzar aquesta funció. Si ens hi fixem a la barra lateral de l’Ubuntu, podrem veure una icona com la que us poso a continuació:

Workspaces

Com podreu veure, si premem aquesta tecla la pantalla es dividirà en quatre espais, llavors amb el ratolí podem seleccionar un o altre espai i aquí comença a posar-se interessant.

Workspaces

Podem dividir aquests espais de treball per números començant des de dalt a l’esquerra per 1, a dalt i a la dreta per 2, baix esquerra 3 i baix dreta 4. Per fer una prova, com veureu he organitzat les finestres al meu gust en l’espai de treball 1 de la següent manera (Youtube, Terminal i WordPress):

Workspaces

Aquests seria el primer espai de treball, llavors mitjançant el botó que us he ensenyat podem anar a un altre espai de treball i posar-lo al nostre gust, en aquest cas he posat el correu electrònic.

Workspaces

Al tercer i quart espai de treball, hi he obert el Gimp i LibreOffice Calc i Writer respectivament.

Workspaces

Ara, mitjançant el ratolí, podem arrossegar i passar finestres d’un espai de treball a l’altre, juga-hi una mica per veure com funciona i com li pots treure tot el suc.  A més jo m’he assignat el botó del mig del ratolí per activar la funció de Workspaces i poder commutar més fàcilment entre unes finestres o altres, cosa que també es pot fer mitjançant les tecles Ctrol + Alt + Cursor (Amunt, avall, esquerra i dreta).

Bé fins aquí els Workspaces, espero que us hagi agradat. Linux és fantàstic.

Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment