Llista de programes gratis per Windows

Llista de programes gratis per Windows

He pensat que seria bo, fer un llistat dels programes que faig servir habitualment i que són gratuïts i potents. També he posat, si es poden fer servir a nivell domèstic, empresarial o als dos. Els pots descarregar fent clic a sobre del seu nom, vinga som-hi:

Anti-Malware

No només es necessita un bon antivirus, en molts casos, també és convenient tenir un bon anti-malware (programes maliciosos, que obren publicitat o et canvien la pàgina d’inici del navegador), en aquest cas, us en recomanaré tres, AdwCleaner, Junkware Removal Tool i Malwarebytes, si vols, tens un manual aquí més detallat.

AdwCleaner (Gratuït a Casa SI, Feina SI)
Junkware Removal Tool (Gratuït a Casa SI, Feina SI)
Malwarebytes anti-malware (Gratuït a Casa SI, Feina NO)

Antivirus

Si el teu ordinador té sistema operatiu Windows original, pots instal·lar l’antivirus Microsoft Security Essentials. El pots posar a casa i a la feina amb un límit de 10 ordinadors.

Microsoft Security Essentials (Gratuït a Casa SI, Feina SI màxim 10 ordinadors)

Auditoria

Belarc Advisor et permetrà no només generar una auditoria comperta de el que tens al teu equip com components, programes, actualitzacions sinó que a més et farà un llistat de les claus dels programes instal·ats. Tens un manual propi aquí.

Belarc Advisor (Gratuït a casa SI, feina NO)

Client FTP

Un bon gestor de llocs FTP, és Filezilla, n’hi ha força més, però aquest l’he provat bastant i funciona molt bé.

Filezilla (Gratuït a casa SI, feina SI)

Comprimir / descomprimir fitxers

Algunes vegades, rebem fitxers comprimits que Windows no pot obrir (a partir de Windows Vista es poden obrir i crear ZIP directament des de Windows), majoritàriament ZIP i RAR però n’hi ha d’altres tipus, si necessitem obrir-los o descomprimir-los, aquest programa farà el fet:

Peazip (Gratuït a casa SI, feina SI)

Comptabilitat, facturació, nòmines o punt de venda

Els seus programes són gratuïts, ContaSOL (contabilitat), FactuSOL (facturació), NominaSOL (nòmines), EstimaSOL (estimacions) GestorSOL (gestió comercial) i N!Preventa (gestió de les vendes des del telèfon), amb l’única restricció que no es poden actualitzar i l’empresa no dóna suport tècnic, però els programes són completament funcionals. Si es vol poder actualitzar o tenir suport tècnic el cost és molt raonable.

Software DELSOL (Gratuït a casa SI, feina SI)

Comprovar l’espai ocupat al disc

¿Tens el disc ple i no saps amb què? Aquest programa és molt pràctic, ja que et permet veure en què està ocupat l’espai, amb una distribució molt visual (quadres amb diferents mides), d’aquesta manera, pots trobar fitxers al teu disc dur que ja no necessites i els pots esborrar per alliberar espai.

Space sniffer (Gratuït a casa SI, feina SI)

Correu electrònic, contactes, calendari, notes i molt més

Mozilla Thunderbird, per mi, és la millor aplicació gratuïta per rebre correu electrònic, corregir varis idiomes entre ells català, tenir una llista de contactes ben organitzada, una agenda/calendari amb recordatoris que es pot connectar a Google Calendar (mitjançant el complement lightning) i  tasques sincronitzades amb Google Tasks (mitjançant el complement Google Tasks Sync). Per instal·lar els complements, només has d’anar al menú de cerca de complements i escriure els noms de complements que he indicat entre parèntesis. Pots trobar un manual propi sobre el programa a aquesta pàgina.

Mozilla Thunderbird (Gratuït a casa SI, feina SI)

Encriptació de dades

Ara que la nostra informació circula tant amunt i avall mitjançant els ordinadors portàtils, pot ser interessant encriptar el disc dur ¿Perquè? Doncs senzill, si ens roben el portàtil o el perdem, qualsevol que el trobi, pot endollar el disc dur a un altre ordinador i tindrà accés immediat a totes les dades del nostre equip. ¿Com pot ser si tinc contrasenya al meu sistema operatiu et pots preguntar? Doncs perquè una cosa és la contrasenya per entrar a l’ordinador i una altre cosa molt diferent que els fitxers estiguin protegits, al connectar un disc a un altre ordinador podem prendre els permisos de les carpetes i accedir a tots els fitxers, ja que en aquell altre ordinador en som administradors. No cal dir, que amb els pen drives o discs externs passa el mateix, si vols aquí tens un manual per encriptar un pen drive o un disc extern, el manual per encriptar el disc dur de Windows està en preparació, ja que és un procediment diferent.

DiskCryptor (Gratuït a casa SI, feina SI)

Esborrar el disc amb seguretat

Quan s’esborra un fitxer de la paperera, en realitat el fitxer no s’esborra del tot, si es vulgues, el fitxer podria ser recuperat, amb aquest programa es pot esborrar amb seguretat, per tal que no es pugui recuperar el fitxer.

Eraser (Gratuït a casa SI, feina SI)

Generador / conversor de PDF

El format PDF està molt estès i pot ser molt pràctic poder convertir un document a aquest format, doPDF et crea una impressora, que pots fer servir per convertir qualsevol cosa que es pugui imprimir, a un fitxer PDF, molt pràctic.

doPDF (Gratuït a casa SI, feina SI)

Generador de contrasenyes

PWGen permet generar fàcilment contrasenyes llargues automàticament. Si vols tens un petit manual d’ús aquí.

PWGen (Gratuït a casa SI, feina SI)

Gravació de CD / DVD

Per poder gravar o copiar CD, DVD, o Blu-Ray sense copyright, aquest programa funciona molt bé, pots fer CD de música, de dades, etc… també grava i genera imatges ISO (un tipus d’arxiu de gravació bastant comú):

CD Burner XP (Gratuït a casa SI, feina SI)

Navegar per Internet

En aquest cas, recomanaria Mozilla Firefox per diversos motius, es pot instal·lar a la majoria de sistemes operatius, s’actualitza constantment, per tant, és segur i disposa d’una funció anomenada sync que permet, si volem, sincronitzar els favorits, historial i paraules de pas d’Internet, entre tots els dispositius on el tinguem instal·lat. Aquí hi tens un manual propi.

Mozilla Firefox (Gratuït a casa SI, feina SI)

Ofimàtica 

Libreoffice, és una alternativa lliure i gratuïta al popular programa d’ofimàtica Microsoft Office, entre les seves moltes funcions permet crear documents de text, fulles de càlcul o bases de dades, també pot obrir i desar documents en format Word, Excel o Powerpoint:

Libreoffice (Gratuït a casa SI, feina SI)

Recuperar un fitxer esborrat

Si has esborrat un fitxer o una carpeta per error, encara tens possibilitats de poder recuperar-ho amb aquests dos programes.

Recuva (Gratuït a casa SI, feina NO)
Kickass Undelete (Gratuït a casa SI, feina SI)

Retoc fotogràfic

En aquest cas, recomanaria dos programes, un més senzill per fer retocs bàsics (Picasa) i un de més potent “estil Photoshop” (GIMP) però més complicat de fer servir.

Picasa (Gratuït a casa SI, feina SI amb restriccions)
GIMP (Gratuït a casa SI, feina SI)

Verificació del disc dur

Amb aquest programa, podràs veure en quin estat es troba el teu disc dur. Si penses que pot estar fallant o vols donar-li un cop d’ull, et pot servir per fer anàlisis de la salut del disc i també mirar els valors S.M.A.R.T. que són molt útils per avisar de problemes, abans de que sigui greu. El programa està en anglès.

HDD Scan (Gratuït a casa SI, feina SI)

Virtualització

Ara que els ordinadors tenen tants processadors, tanta memòria i disc dur, no cal dir que la majoria de coses que s’hi fan, no ocupen la màquina a la seva totalitat, potser inclòs menys d’un 50 % dels recursos disponibles, per tant podem aprofitar aquesta part de l’ordinador que no es fa servir, per engegar un altre sistema operatiu, a sobre del qual ja tenim. Amb VirtualBox, ho podrem fer. Si vols tens un petit manual aquí, sobre VirtualBox i Linux.

VirtualBox (Gratuït a casa SI, feina SI)

Ei, que siguin gratuïts, no vol dir que si t’agraden, no els hi puguis fer un donatiu eh?

😉

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment