Microsoft Security Essentials – Antivirus Gratuït de Microsoft

Microsoft Security Essentials – Antivirus Gratuït de Microsoft

Tots sabem, que no convé tenir un Windows sense antivirus, la quantitat d’amenaces per aquest sistema operatiu és enorme. Potser no sabíeu, que si disposes d’un ordinador amb Windows Vista o 7 original, tens la possibilitat de descarregar un antivirus de Microsoft, anomenat Microsoft Security Essentials.

Una punt fort d’aquest antivirus, és que ens permet instal·lar-lo gratuïtament a casa i també a la feina, el que pot estalviar uns calerons a petits empresaris. Potser no sabies que la majoria d’antivirus gratuïts que circulen per internet, només ho són si no es fan servir per ús domèstic i no és legal utilitzar-los per ús empresarial.

L’única limitació d’aquest antivirus, és que es pot instal·lar màxim de 10 ordinadors, crec que suficient per els ordinadors d’una casa 😆 i per petites empreses. Si la versió del teu sistema operatiu és Windows 8 o 8.1, no et cal descarregar-lo, ja que de sèrie porta Windows Defender.

Els passos a seguir si vols instal·lar aquest antivirus, són els següents.

Primer de tot descarregarem el programa des d’aquesta pàgina.

MSE

Quan hagi baixat, farem clic a obrir o executar i s’obrirà l’instal·lador, llavors picarem a sobre de Siguiente.

MSE

A la següent pàgina, si es vol, podem seleccionar unir-nos al programa de millora, o sigui, si volem enviar estadístiques d’us del programa, per tal de que des de Microsoft vagin corregint problemes o  millorin el sistema per detectar virus, no es recopila cap dada personal de l’usuari, segons indiquen.

MSE

A la següent finestra, ens demanarà que activem el tallafocs si no en tenim cap. Es recomana fer-ho, però si deixés de funcionar alguna cosa com per exemple la compartició de fitxers o algun programa que requereixi tenir algun port obert, l’haurem de desactivar i obrir el port manualment. Però això és tema d’un altre manual.

MSE

L’instal·lador ens demanarà que traguem qualsevol altre antivirus que tinguem instal·lat, ja que no convé que hi hagi més d’un antivirus a la vegada, si ja hem des instal·lat l’antivirus que teníem o no en teníem cap, farem clic a Instalar, sinó, tancarem l’instal·lador i anirem al panell de control per tal de des instalar-lo.

MSE

Quan hagi acabat, demanarà reiniciar l’equip.

MSE

Quan engegui de nou l’ordinador, ja tindrem l’antivirus funcionant, si anem a mirar els programes de l’àrea de notificació (baix a la dreta), veurem que apareix una caseta amb una bandera, això és la icona de l’antivirus.

MSE

Bé, ara ens fixarem si la caseta és vermella o verda, si és verda vol dir que l’antivirus no té cap problema, però si és vermella significarà que alguna cosa s’ha d’arreglar, farem doble clic a sobre per veure què passa. En el meu cas, el  problema era que no tenia activada la protecció en temps real, la connexió a Internet no funcionava bé i les definicions de virus (quantitat de vacunes) no estàvem actualitzades. Qualsevol problema que hi hagi, fent clic a sobre del botó que hi ha a sota, ho hauria de solucionar, en aquest cas Actualizar.

MSE

Un cop actualitzat, l’estat de l’antivirus és correcte i per tant tenim llum verda, perfecte.

MSE

Regularment l’antivirrus hauria de fer un anàlisi ràpid, però des d’aquesta finestra tenim la possibilitat de realitzar un anàlisis complet com podem veure. També podem, des del menú Historial, veure si hi ha hagut alguna detecció de virus o si hem permès algun programa per la seva execució.

MSE

Per últim des del Menú Configuración podem “tunejar” una mica el programa, hi trobarem opcions interessants, com poder definir un anàlisis ràpid o complet a una hora determinada.

MSE

Una altre opció molt a tenir present, és el fet de poder desactivar l’antivirus temporalment, això pot ser pràctic, si per exemple, entra en conflicte amb alguna aplicació que volem instal·lar (fals positiu).

MSE

Altres opcions interessants, són poder excloure un programa que nosaltres sabem que no és un virus (fals positiu) o canviar la nostra participació en l’enviament d’estadístiques a Microsoft.

Bé doncs, crec que amb això, es cobreixen les parts més importants del programa, si necessiteu alguna cosa, sempre podeu deixar un comentari o preguntar-li al SAG.

Gràcies per llegir-ho! 🙂

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment