Phishing per email imitant a Google Drive

Phishing per email imitant a Google Drive

Avui hem tingut bastants problemes amb un email que s’està enviant amb el assumpte Urgent i el texte següent:

Tal persona utiliza Google unidad para compartir archivos con seguridad con usted de forma segura! Ver-Descarga de archivos scan011.pf scan012.pdf

Captura de 2015-10-22 22:26:02

Aquest correu vindrà segurament d’una persona que coneixem ja que es propaga utilitzant la llibreta d’adreces de Gmail. Si fem clic a Ver – Descarga de archivos serem redirigits a una pàgina web com la que es pot veure a continuació.

Captura de 2015-10-22 22:29:21

Si introduïm el nostre email i contrasenya ja l’hem pifiada perquè el que passa realment és que aquesta pàgina web que estem veient no és Google Drive ni Gmail, és una pàgina web falsa. Una vegada escrivim el nostre email i contrasenya el que passarà és que aquestes dades seran capturades per persones malintencionades que podran accedir a tots els nostres correus i fitxers del Gmail i del Google Drive i a més reenviaran aquest correu que em vist al principi a tots els teus contactes i el que és pitjor en nom teu.

Si has escrit les teves dades et recomano canviar la contrasenya el més aviat possible i avisar als teus contactes que no obrin un correu com aquest en cas que l’hagin rebut de part teva.

Per últim dir que no es recomana mai obrir enllaços que ens portin a pàgines web que requereixin contrasenya des del correu electrònic, en especial els que vénen en nom d’un banc. En aquests casos millor anar-hi directament des del navegador.

Fins aviat.

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment