Què coi és… SSD

Què coi és… SSD

SSD, acrònim de Solid State Drive en anglès és la nova tecnologia que utilitzen els discs durs més moderns.

Els discs HDD o Hard Disk Drive que és la tecnologia anterior, fan servir un plat que gira a una velocitat a partir de 5.400 revolucions per minuts i una agulla que es va movent i llegeix la informació d’aquest plat, ho pots veure en aquest altre article que vam penjar fa un temps. En canvi amb el sistema SSD no hi ha cap peça mecànica i bàsicament la informació s’emmagatzema en xips de memòria.

Disc dur SSD
Exterior d’un disc SSD Intel

Això fa que apart que la velocitat sigui molt més alta no hi hagi desgast per peces mòbils, és revolucionari.  L’únic inconvenient és que cada cel·la on es graven les dades té un límit de gravacions possibles i aquest límit varia en cada fabricant però es parla de que poden durar força anys si no es dóna un ús intensiu diari. També com a punt negatiu, el cost per mega és superior però és lògic, encara que amb el temps ha baixat molt i possiblement en un futur no molt llunyà els discs HDD deixaran d’existir.

Disc dur SSD
Interior d’un disc SSD en aquest cas SAMSUNG de 128 Gbytes

Per últim, dir que aquests discs són molt més petits que els discs convencionals i que el requeriment energètic que tenen és més baix, per tant més duració de la bateria per els nostres portàtils, telèfons, tauletes, etc… 🙂

Bé, espero que aquesta paraula ja no sigui una desconeguda mai més.

¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites assessorament? Telèfon gratuït 900 834 907

 

No Comments

Post A Comment