Windows 10 i el debat sobre la privacitat

Windows 10 i el debat sobre la privacitat

Segons informen vàries pàgines web, Windows 10 afegeix noves funcions però a canvi de pagar un preu. El nou Windows recopila moltíssima informació personal i la reenvia al núvol, informació que pot ser capturada des del micròfon i el teclat entre d’altres fonts.

Si bé sembla que es poden desactivar moltes d’aquestes fugues, no se sap ben bé què i com surt dels nostres ordinadors, informació que va a parar a servidors on es processa i analitza i amb quina finalitat exactament. A més molta gent es pregunta si la càmera o el micròfon estan realment apagats i no som espiats per ells mateixos, agències governamentals o si podem ser vulnerables a atacs de hackers que puguin accedir a els nostres dispositius des de fora i utilitzar-los contra nosaltres mateixos.

Ja fa temps que les grans cases com Apple, Microsoft, o Google disposen d’una gran quantitat d’informació personal amb la que comercien i sembla que cada vegada més hem anat acceptant com quelcom normal fins al punt que semblava que ja no li donàvem importància, però des de fa un temps el debat sobre la pèrdua de privacitat s’ha anat incrementant i cada cop són més les veus que ho denuncien.

Aprofitant aquest debat els sistemes operatius lliures i de codi obert com Linux, poden trobar un argument de venda enfront de Windows o MacOs.

Estarem atents a l’evolució d’aquest tema.

¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment