Què fer si el PC no engega

Què fer si el PC no engega

Si el teu ordinador s’ha mort del tot, hi pot haver una solució bastant senzilla. Si l’ordinador si que s’engega però Windows no arrenca bé, pots provar a restaurar el sistema però si prems el botó d’engegar però no s’il·lumina cap llum, no surt res a la pantalla i no fa cap soroll, pots provar aquestes instruccions que trobaràs a continuació:

Ordinador de torre

Si tenim un ordinador de torre, és molt possible que sigui la font d’alimentació. En principi canviant aquest component hauria d’engegar. Per fer-ho caldria desmuntar la tapa de l’ordinador, treure la font vella i posar la nova.

font
Font d’alimentació d’un ordinador de torre.

No és un procés complicat, les fonts van collades amb bisos d’estrella i tenen uns connectors bastant simples de treure i posar, bàsicament dos connectors que alimenten la placa base i els que alimenten els discs durs, poden ser de dos tipus ATX o Micro ATX, alguns ordinadors de marca porten fonts especials però la majoria porten genèriques.

connectorfont
Connectors que haurem d’endollar.

Si deixem la nova igual que com estava la vella no hi hauria d’haver cap problema. Abans de començar a treballar, s’ha de desendollar la torre de la corrent.

Portàtils

Si l’ordinador és un portàtil, és possible que sigui el cable alimentador que falla, en aquest cas, caldria buscar un cable original o compatible, si busquem un cable original ha de ser per el model que nosaltres tinguem, no es poden fer servir cables d’altres portàtils, ja que els voltatges i els connectors poden ser diferents i podríem acabar d’espatllar el portàtil. Els cables compatibles per altre banda serveixen per la majoria de marques, si ens decantem per un cable compatible (més econòmic) n’hi ha de dos tipus bàsicament els que permeten seleccionar un voltatge i els que són de 19 volts, per tant mirarem a la part del darrera del nostre portàtil quin voltatge té i revisarem que el cable que comprem tingui o estigui configurat al mateix voltatge abans d’endollar-lo. Veuràs que porten diferent tipus de connectors a la punta, simplement escollirem el que correspongui al nostre portàtil i l’endollarem, si s’engega perfecte.

cable
Cable alimentador compatible per portàtils de 19 V

connectors
Connectors que venen amb el cable compatible

Si aquestes solucions no funcionen i l’ordinador no fa cap llum ni soroll, llavors és possible que el problema sigui la placa base o algun altre component força més  complicat de canviar i recomanariem consultar un tècnic.

Si no t’en surts, et podem oferir assistència al telèfon gratuït 900 834 907.

¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

 

No Comments

Post A Comment