StartPage cerques a Google amb respecte a la teva privacitat

StartPage cerques a Google amb respecte a la teva privacitat

Hola a tots, és innegable que el cercador de Google funciona bé, mostra uns resultats acurats i és ràpid i ple de funcionalitats però respecta la nostra privacitat?. Google recapta molta informació de nosaltres en les cerques, els nostres gustos, pensaments, desitjos, etc… i ens converteix en un producte, o sigui, crea un perfil de nosaltres que després utilitza per vendre a les empreses interessades en arribar a un públic determinat, dades que molta gent pensa haurien de ser privades i no comerciar-hi.

Hi ha moltes maneres de reduir la quantitat de dades que aquestes empreses recapten sobre nosaltres. Pots pensar que no passa res si aquestes empreses tenen tanta informació sobre nosaltres però què passa si aquesta informació cau en males mans o s’utilitza de manera poc ètica? Casos com el de AOL al 2006 i d’altres.

Avui us parlaré de StartPage.

StartPage és un cercador que fa servir el motor de cerca de Google però que fa d’intermediari entre nosaltres i Google, per exemple si cerquem Recepta de coca de llardons des de StartPage no sabran qui és la persona que està realitzant aquesta cerca ja que en els seus registres quedarà registrada a StartPage i no a nosaltres com a individu. Si vols tens una pàgina on s’explica més en detall tot això aquí.

¿Com començar?

L’única cosa que hem de fer és afegir StartPage com a pàgina d’inici al nostre navegador, la pàgina és la següent:

https://startpage.com

També és convenient predeterminar StartPage com a cercador per defecte en el nostre navegador, això es fa de manera diferent depenent de el que estiguem utilitzant, per exemple per al Firefox que és el que utilitzo jo habitualment simplement cal fer clic al botó Agregar a mi Firefox que trobareu a la pàgina d’inici i llavors anirem a la lupa que hi ha a dalt a la dreta del navegador i seleccionarem StartPage com a cercador per defecte.

També podem personalitzar les opcions de cerca des de  les tres ratlles que trobarem a dalt a la dreta de la pàgina de StartPage i llavors farem clic a Configuración.

Bé espero que ho hagis trobat interessant, fins una altre.

dactil Mantenimiento Informático para empresas de Barcelona
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

 

No Comments

Post A Comment