Com encriptar un pen drive o un disc dur extern amb DiskCryptor

Com encriptar un pen drive o un disc dur extern amb DiskCryptor

Si et preocupa que algú pugui accedir a la teva informació, en cas de pèrdua o robatori d’un pen drive o un disc dur extern, et pot anar bé encriptar-ho. Si no saps com es fa t’ho explicaré ja que és bastant fàcil.

Primer, baixarem el programa DiskCryptor de la seva web, fent clic aquí. Aquest programa funciona exclusivament per Windows i és completament gratuït. Un cop baixat l’obrirem i començarem la instal·lació, la qual és bastant bàsica, acceptarem les condicions i farem clic a next fins que acabi.

DiskCryptor

Un cop instal·lat, veurem la icona del DiskCryptor a l’escriptori, farem doble clic a sobre i s’obrirà el programa. Llavors amb el botó esquerre, seleccionarem la unitat que volem encriptar i farem clic al botó Encrypt.

1

Com a mètode d’encriptació, AES és el més ràpid, Serpent és el més segur, escull el que consideris més adient per tu. Wipe mode et permet esborrar l’energia magnètica residual, que és el que fan servir els tècnics especialistes en recuperació de dades i fa que la informació, sigui el més segura possible, jo normalment no ho marco, però si en vols més informació fes clic aquí.

2

Llavors ens demanarà una paraula de pas, l’escriurem dos cops i farem clic a OK.

3

El programa es posarà a encriptar el Pen Drive. Si hi tenies fitxers, tranquil, no es perd res. Pot trigar una estona així que paciència.

4

Quan acabi, la unitat ja estarà encriptada, això vol dir que qualsevol que intenti llegir-la i no sàpiga la clau no ho podrà fer. Per poder-lo llegir nosaltres cal que tinguem instal·lat el programa DiskCrypt. A l’ordinador on hem encriptat el dispositiu ja hi és, però si el vols llegir des d’un altre ordinador, DiskCrypt haurà d’estar-hi instal·lat. Quan posem el Pen Drive ens pot sortir un avís que cal formatar el dispositiu, no pateixis és normal, haurem d’obrir el programa DiskCrypt, seleccionar la unitat encriptada i fer clic a Mount.

6

Llavors posarem la paraula de pas i ja podrem accedir a les dades.

7

I ja està. 🙂

P.D. Si vols encriptar el teu disc dur d’inici de Windows XP, Vista o 7, en breu penjaré un altre manual.

Ens veiem.

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

Tags:
No Comments

Post A Comment