Com fer una captura de pantalla

Com fer una captura de pantalla

De vegades, pot ser molt pràctic fer una foto del que tenim la pantalla de l’ordinador, per exemple una reserva de vol o un codi d’error d’un programa per tal d’enviar-li a l’informàtic, bé doncs, potser no sabeu que això és molt fàcil, us explicaré com es fa:

Windows

Des de Windows ho podem fer prement la tecla Imp Pan que trobem al teclat a dalt a la dreta, entre la tecla Bl Num i Insert. Això és com fer una fotografia del que s’està veient en aquest moment a la pantalla de l’ordinador, ara nomes ens queda enganxar la foto al programa que la vulguem, per exemple, podem obrir el programa de dibuix Paint* que porta el Windows i si premem control + v, veurem que apareix la captura de pantalla, llavors ho desem al lloc que vulguem i llestos.  També podem crear un nou correu electrònic i fent clic amb el botó esquerre a on s’escriu el missatge i després prement la mateixa combinació de tecles control + v adjuntaríem la captura de pantalla al correu. Si tens Windows Vista, 7 o 8 hi ha un programa que ve de sèrie que es diu “Recortes” que ens permet simplificar el procés i tenir més control, per exemple ens permet capturar un trosset determinat de la pantalla enlloc de tot el que hi surti, entre d’altres coses.

* Si no saps on és el Paint, el pots trobar al botó Inici / Programes / Accessoris / Paint, si tens Windows 8 i no tens botó d’inici et recomano passis per aquí.

Mac

Amb un mac si premem la combinació de tecles command + shift + 3 veurem que a l’escriptori ens apareix una imatge nova que és la captura de pantalla. També podem seleccionar només una àrea determinada amb command + shift + 4, veurem que el cursor es converteix en un punt de mira, llavors només ens quedaria arrossegar el ratolí mentre pressionem el botó esquerre per seleccionar el trosset de la pantalla que volem, quan deixem anar el botó esquerra ja podem anar a l’escriptori a buscar-la.

Linux

A l’Ubuntu, farem una captura sencera prement la tecla Imp Pan, llavors la podrem desar o copiar al porta-retalls. Si volem fer una captura d’una àrea determinada, haurem de prémer les tecles Shift i Imp Pan.

iPhone / iPad

Premem a la vegada la tecla de bloqueig (al cantó de dalt a la dreta) i la tecla home (la rodoneta a sota de la pantalla) i se’ns desarà automàticament una captura de pantalla al carret de fotos.

Android

Premerem a la vegada la tecla per engegar el telèfon i la de baixar el volum, si això no funciona al teu dispositiu prova amb la tecla d’engegar el telèfon i la d’inici.

¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment