Com recuperar un fitxer esborrat a Windows

Com recuperar un fitxer esborrat a Windows

No serà el primer cop, ni l’ultim, que esborrem un fitxer, després buidem la la paperera de reciclatge i llavors el volem recuperar, ¿és possible? Depèn. Quan esborres un fitxer de la paperera, l’ordinador, el marca com a esborrat, però realment, no es preocupa de suprimir-lo definitivament, el que fa és marcar l’espai que estava utilitzant aquest fitxer com a disponible per ficar-hi coses noves i el fitxer esborrat, podrà ser recuperat, sempre i quan no s’hagi re-utilitzat aquest espai. O sigui, si graves coses noves i dóna la casualitat que l’ordinador ha utilitzat l’espai on era el fitxer que vols recuperar, llavors la cosa es posarà “peluda”. Bé doncs prou teoria i anem de cara al que deus estar cercant, recuperar el fitxer, et recomanaré dos programes diferents, Recuva i Kickass Undelete.

Recuva, és gratuït per ús domèstic però no ho és per ús empresarial, en aquest cas l’hauràs de comprar. Si en canvi et decideixes per Kickass Undelete, el podràs fer servir gratuïtament tant a casa com a la feina però el programa no és tant fiable, encara que al ser gratis no costa res donar-li una oportunitat. Pots descarregar els programes des dels següents enllaços:

Quan hagis instal·lat els programes hauràs de seleccionar la unitat on vols cercar fitxers esborrats, pot ser un disc dur, pen drive, etc. Si trobes el fitxer, pot ser que sigui recuperable o no, això dependrà del que he explicat abans. També podria ser, que el nom del fitxer s’hagi perdut i es digui de forma diferent, així que si aquest és el teu cas, hauràs de buscar fitxers per tipus i no per nom.

Aquest procediment, de vegades, també pot servir per discs formatats i que no es poden llegir.

Espero que tinguis sort. confused

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment