Com saber si estem a una llista negra de SPAM

Com saber si estem a una llista negra de SPAM

Primer de tot, què és el SPAM? doncs bàsicament correu electrònic no desitjat que ens envien per tal de treure un benefici econòmic, segur que saps de què parlo, ens volen vendre préstecs, estris de tot tipus i fins hi tot estafar-nos. Els Spammers són molt llestos i saben que no poden fer aquestes activitats il·legals des dels seus ordinadors, llavors què fan? doncs per exemple, entre d’altres coses, ens envien un correu electrònic amb un fitxer adjunt on ens diuen que hem de recollir un paquet o que ens ha tocat un premi o que mirem una foto i al obrir aquest fitxer adjunt el que fa aquest programa és capturar les dades de configuració del correu electrònic que tinguem configurat (usuari, contrasenya, etc…) i llavors amb aquestes dades es posen a enviar correu brossa a tort i dret mitjançant el nostre correu o sigui de part nostra. Quan passa això, el primer que hauríem de fer si ens n’adonem és canviar la contrasenya immediatament i passar un antivirus o anti-malware per el nostre ordinador, els quals pots trobar a aquesta secció. Un cop fet això, el problema possiblement sigui el següent. Hi ha una mena de policies del SPAM a Internet o programes AntiS-Spam, tot el que fem a Internet ho fem mitjançant una IP, bàsicament un número que ens identifica, doncs bé, aquests policies el que fan és adonar-se que des del nostre número s’està enviant molt de correu escombraria i per tant el que fan és bloquejar la nostra IP, ens posen a una llista negra com a persones non grates i a partir de llavors molta gent no rebrà els nostres correus electrònics, això ho sabrem perquè veurem que els correu ens és retornat amb un missatge en anglès indicant que estem a una llista negra.

Com sabem si hi estem?

Bé, comprovar-ho és molt fàcil. només hem d’anar a aquesta pàgina i escriurem el nostre domini o sigui el que tinguem darrera de la @ per exemple en el meu cas dactil.net, en el vostre serà diferent. Llavors farem clic al botó Blacklist check i ens sortirà un llistat similar a aquest:

Blacklist check

Si ho tens tot en verd perfecte! no ets a cap llista, però si com en la imatge surt alguna creu vermella, vol dir que estem a alguna llista negra. A partir d’aquí, ens hauríem de posar en contacte amb el nostre proveïdor o hosting, o sigui l’empresa a la que li paguem el domini per tal de demanar que ens ajudin a des-llistar-nos o anar directament al propietari de la llista negra, en aquests dos casos JustSpam i UCEPROTECTL 1 i demanar que ens en treguin. Normalment trigaran uns dies a treure’ns-en però no hi hauria d’haver cap problema. També és possible que ens en treguin passat un temps ells mateixos sense dir res, si no tornem a enviar correu escombraria.

Bé doncs, ja sabeu una cosa més d’aquesta jungla que és Internet.

Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment