LibreOffice, l’Office gratis

LibreOffice, l’Office gratis

Hola, tots qui més qui menys, creem o modifiquem documents de text, fulles de càlcul o presentacions multimèdia. Actualment el programa més estès és Microsoft Office i de fet, la qualitat del programa és innegable, però el seu preu, pot ser un obstacle a vegades. La versió domèstica (Hogar y estudiantes) que inclou Word, Excel, Powerpoint i OneNote, té un cost aproximat de 139 €. La versió més bàsica per empreses (Hogar y pequeña empresa que inclou Outlook als anteriors) té un cost de 269 € i la professional (afegeix Access i Publisher) de 539 €. Moltes vegades la gent no sap que hi ha una alternativa gratuïta amb unes funcionalitats molt similars (a excepció de Outlook) i que permet obrir, modificar i desar els documents creats en Word, Excel i Powerpoint que es diu LibreOffice.

¿Com pot ser gratuït? Doncs molts usuaris arreu del món col·laboren per tal de que el programa es vagi actualitzant i millorant constantment, la seva feina és altruista i per un bé comú i es mantenen dels donatius voluntaris que fa la gent.

Funcionalitats. Les funcionalitats són molt semblants per la majoria d’usuaris, els programes que porta son comparats amb els respectius de Microsoft Office, Writer (Word), Calc (Excel), Impress (Powerpoint), Draw (Visio), Base (Access) i Math però si voleu veure-les una per una respecte Microsoft Office podeu consultar la següent pàgina.

El format natiu en el que treballa és el Odf (Open document) però si es desitja es poden desar documents en format Microsoft Office. Si tenim creats documents d’Office de Microsoft recomano fer una còpia de seguretat dels fitxers i fer proves per estar segur que és 100 % compatible amb el que ja hem creat, sino sempre podem provar d’adaptar-los a LibreOffice. Si us agrada el programa, podeu fer un donatiu a la gent que l’ha creat, no és obligatori però segur que s’ho han guanyat.

El podeu descarregar de la seva pàgina web fent clic aquí o fent clic a sobre del logotip. El podeu trobar per Windows, Mac i Linux.

Per els que trobeu a faltar Outlook l’alternativa que recomano és Mozilla Thunderbird, és gratuït i es pot baixar d’Internet. Si necessiteu un calendari instal·leu el complement Lightning.

Bé doncs, espero que aquest escrit us sigui d’utilitat. ¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment