MailChimp llistes de distribució de correu o newsletter ben fetes

MailChimp llistes de distribució de correu o newsletter ben fetes

Si algun cop heu enviat correus massius, sabreu el maldecap que comporta, si no es fa ben fet, personalment per fer-ho recomano MailChimp, funciona bé i és gratis. Per registrar-te has d’anar a http://mailchimp.com i fer clic a Sign up for free.

1

El programa està en anglès, espero que no suposarà un problema. Seguidament escriurem les dades corresponents per tal de registrar-nos.

MailChimp

Un cop registrats i amb el correu verificat, ja podrem accedir a la plana web per tal de començar. Des de https://login.mailchimp.com  i escrivint l’usuari i la paraula de pas que hem triat, accedirem al Dashboard i podrem començar a fer servir l’eina. El primer que farem, és crear una llista des de Import your list.

MailChimp

Omplirem tots els camps, bàsicament el nom que vols posar a la llista, el correu que vols fer servir, el nom del remitent que vols que surti, una explicació de perquè la gent rep el teu newsletter, la informació de contacte i si volem rebre notificacions quan hi hagi altes / baixes, etc… Finalment farem clic a Create List and go to Import.

4

A la següent finestra, podem afegir subscriptors, o sigui les persones que rebran els nostres correus electrònics, cal dir que si no és per un ús privat o intern per una empresa, cal que la gent s’hagi donat d’alta al newsletter per afegir-los, o sigui no es pot afegir gent sense el seu permís si és una activitat comercial. Es poden afegir correus de moltes maneres, mitjançant un fitxer CSV o TXT, enganxar-ho des de l’excel, google contacts, manualment un per un, etc… fes servir el mètode que millor s’adapti a les teves necessitats.

MailChimp

Bé doncs un cop ja tinguem els subscriptors donats d’alta, ja podem crear el primer correu. Per tal de fer-ho tornarem al dashboard mitjançant la icona de les tres ratlletes de dalt a l’esquerra i anirem a Create and Send a campaign.

MailChimp

Des d’aquest apartat, podrem crear la primera comunicació, primer ens preguntarà si la volem enviar a tota la gent de la llista o a un segment. En aquest cas triarem a tothom mitjançant Send to entire list. Llavors farem clic a Next Step: Setup.

MailChimp

A la següent finestra, ens demana una sèrie de dades de la campanya, nom, tema, remitent, email i si volem que el camp nom sigui personalitzat, o sigui que la persona que rebi la comunicació la rebi al seu nom, que sempre queda millor. Llavors, farem clic a Next step: Template.

MailChimp

Template vol dir plantilla, escollirem un disseny que s’adapti al que volem, en aquest cas he escollit la primera de totes. El primer que ens demanarà, és que li posem una imatge, tot és molt intuïtiu i visual, ja veuràs que de seguida t’hi adaptes, és com modificar un fitxer de text. Un cop acabat farem clic a Save & Close i per finalitzar a Next step: Confirm.

MailChimp

Si ho volem podem traduir les parts com unubscrube from this list o update subscription preference. Quan haguem deixat el correu al nostre gust, farem clic a Next step: Confirm i llavors a Send i Send Now per enviar la comunicació a tothom.

Enhorabona! la teva primera campanya ja està online. Es poden fer moltes més coses, la cosa és bastant senzilla i segur que jugant-hi una mica li podràs treure tot el suc.

Espero que t’hagi sigut d’ajuda.

Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment