Programes per revisar l’espai del disc

Programes per revisar l’espai del disc

Els discs durs dels ordinadors, cada vegada tenen més espai però és possible que et trobis, que en el teu ordinador se n’està ocupant massa per les dades que tens o en el pitjor dels casos que està completament ocupat i no entens molt bé en què. Un dels sistemes per fer neteja, és anar carpeta per carpeta esborrant els fitxers manualment, però acaba siguen molt més pràctic instal·lar un programa que et faci una mena d’informe visual en el qual es vegi exactament i per blocs, quines són les zones del teu ordinador més ocupades, en quina quantitat i en què.

Linux

Per començar ens centrarem dins de l’univers Linux en Ubuntu, que és el sistema operatiu que estic fent servir ara mateix per escriure aquest article. Dins d’Ubuntu disposem d’una eina que ja ve pre-instal·lada que es diu “Analitzador de l’ús dels discs”, la podem trobar anant al botó de cerca a dalt a l’esquerra i escrivint disc.

Captura de 2015-08-11 01:14:50

Si l’obrim, ens demanarà que seleccionem el disc que volem analitzar i llavors podrem veure un gràfic en forma de pastís molt ben presentat, que ens mostrarà exactament en què està ocupat l’espai del disc en totes les àrees del nostre ordinador, tant carpetes normals com ocultes o de sistema. D’aquesta manera, ens serà molt més fàcil identificar per exemple, una carpeta que no sabíem que existia on hi ha fitxers que ocupen molt espai i ho farem molt més ràpid que a mà.

Captura de 2015-08-11 01:21:50

Si posem el ratolí sense fer clic a cadascun dels blocs, ens donarà informació detallada de la localització i espai ocupat i si fem clic a sobre entrarem dins de la carpeta per veure la informació interior. Un cop localitzat el que volem esborrar, ho podem fer des del menú de l’esquerra amb el botó dret o bé també podem anar a la carpeta i veure-la des de l’explorador de fitxers de l’Ubuntu per un esborrat més selectiu. Com podeu veure aquest mètode us pot estalviar força temps.

Captura de 2015-08-11 01:29:10

Windows

Per el sistema operatiu dels de Redmond, podem trobar una eina gratuïta que es diu Space Sniffer que podem descarregar des d’aquí, només l’haurem d’instal·lar o inclús si seleccionem la versió portable ni tan sols l’haurem d’instal·lar, només executar i s’obrirà un sistema similar al que hem vist anteriorment però en aquest cas dibuixat en blocs. Podrem entrar i sortir dels blocs i esborrar-los, amb el qual estarem esborrant els fitxers representats en aquest bloc.

Mac

Per els de la poma tenim un programa que es diu Disk Inventory X, també gratuït i de característiques similars als anteriors. El podem descarregar d’aquesta pàgina i un cop l’obrim podrem veure que el sistema és similar als anteriors, format per blocs de color degradat que ens informaran de l’organització de l’espai en els nostres macs i mitjançant el qual podrem localitzar i esborrar els fitxers que estan ocupant espai en el nostre disc i ja no necessitem.

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment