Spotlight, el que ho troba tot al Mac

Spotlight, el que ho troba tot al Mac

Com a humans que som, no podem saber exactament on és cada cosa i a quin lloc amb la precisió d’una màquina, és per això que, poder cercar ràpidament a dins del nostre ordinador, pot ser una eina molt pràctica, per fer-ho, al Mac, hi tenim l’Spotlight.

Spotlight

Si mires a dalt a la dreta de la finestra del teu Mac, hi veuràs una icona petitona, amb el dibuix d’una lupa, que gairebé passa desapercebuda, però ja se sap que, al pot petit hi ha a bona confitura. Si hi fem clic a sobre, ens permet, escriure qualsevol cosa, així que qualsevol cosa que necessitem trobar l’escriurem aquí, ja sigui un programa, carpeta, document, correu electrònic, allà on aparegui la paraula o coses relacionades, ens ho ensenyarà. Si trobem el que buscàvem i ho volem obrir només hem de fer clic a sobre.

Spotlight

També ens dóna l’opció al final de tot, de buscar la paraula que hem escrit a Internet o la Viquipèdia. Un exemple:

Viquipèdia

Si t’hi fixes, al final de tot de les cerques, veuràs que posa “preferències d’Spotlight”, si ho obres, pots restringir quines coses vols que no apareguin als resultats, per exemple pots treure els documents i els correus, també pots definir l’ordre amb el qual vols que apareguin.

Preferències Spotlight

També pots definir una carpeta determinada, que quedi fora de les cerques.

Preferències Spotlight

Per últim, dir que també pots obrir el Spotlight prement la combinació de tecles cmd + espai o la que tu decideixis en l’apartat de preferències, com es pot veure a l’última imatge.

Segur que si no ho coneixies, ho faràs servir molt.

Advertència: això no substitueix tenir un bon ordre a l’hora de desar les coses. 🙂

¡Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment