Què coi és… Apagar, hibernar i suspendre l’ordinador

Què coi és… Apagar, hibernar i suspendre l’ordinador

Quan volem apagar l’ordinador, hi ha tres maneres diferents de fer-ho i convé saber quines diferències hi ha.

Apagar

La manera habitual. Si fem servir aquest sistema, l’ordinador, tanca tots els programes que estiguin oberts i com diu els seu nom s’apaga completament. No gasta gens de bateria i també té l’avantatge, que no fragmentem la memòria i per tant a la llarga, l’estabilitat del sistema és millor. En canvi, no és el millor mètode, si volem engegar el més ràpid possible.

Velocitat * Estabilitat *** Consum energètic –

Hibernar 

Amb aquest sistema, l’ordinador, per posar un exemple, fa una fotografia de l’estat en el que es troba en el moment d’apagar-lo i quan l’engeguem de nou, carregarà les coses com les havíem deixat, no tanca del tot els programes i tampoc gasta bateria, per tant engegarà més ràpid que si l’apaguem completament, però no tant ràpid com si suspenem. Si fem servir aquest mètode molts cops, convé apagar-lo del tot, de tant en tant, per posar-lo a zero com si diguéssim.

Velocitat ** Estabilitat * Consum energètic –

Suspendre

Suspendre, és amb diferència, la manera de posar-se en funcionament més ràpida. En aquest estat, l’ordinador no s’apaga del tot, gastant una energia mínima per tal que quan engeguem de nou, estigui operatiu en uns segons i a més ens trobarem les coses tal i com les vam deixar al nostre escriptori, programes, documents, etc. L’única pega, és com he dit, que gasta una mica d’energia, encara que molt poca per poder fer això, per tant, si volem estalviar bateria, no convé fer servir aquest mètode. També, si el fem servir moltes vegades, convé de tant en tant, apagar l’equip del tot, per des-fragmentar la memòria i guanyar estabilitat.

Velocitat *** Estabilitat ** Consum energètic *

Si tens un ordinador portàtil, el pots configurar per tal que apagui, hiberni o suspengui quant tanquis la tapa o premis el botó d’engegar / apagar, això ho pots veure en aquest altre manual.

Fins aviat!

logo
Manteniment Informàtic per empreses a Barcelona
¿Necessites ajuda? Telèfon gratuït 900 834 907

No Comments

Post A Comment