Què coi és… Bitcoin

Què coi és… Bitcoin

Bitcoin és una nova moneda nascuda fa uns anys amb la particularitat que no és controlada per cap govern i no disposa de moneda física, és completament digital. ¿Com? Potser et preguntaràs, doncs si, és un nou concepte revolucionari.

Bitcoin va ser la invenció d’una persona anònima amb el pseudònim Satoshi Nakamoto fa uns anys i té la particularitat que les transaccions es produeixen directament de persona a persona sense passar per cap banc i que la moneda és completament digital (no circula en paper o en moneda) sinó que s’emmagatzema en un moneder que podem descarregar al nostre ordinador, telèfon, tauleta o tenir-lo desat a la web.

¿Com es compren Bitcoins? Hi ha diverses webs a Internet que són mercats de Bitcoins on es compren i venen i llavors un cop a la nostra cartera, la podrem fer servir per comprar a diferents establiments tant a la web com a botigues de carrer, ja que la popularitat de la moneda s’està estenent.

Cal dir però que encara que el concepte és molt interessant, és una moneda que fins que no s’estabilitzi pot fluctuar molt el seu preu munt o avall, per tant compte. També cal saber que un cop efectuada una operació de pagament amb Bitcoins, no et tornaran els diners a no ser que la persona que els ha rebut ho autoritzi i per últim et direm que si compres Bitcoins recordis a fer una còpia de seguretat de la teva cartera regularment ja que sinó els pots perdre!

Bé doncs fins avui aquest tema que considero interessant, us espero ben aviat en aquest espai.

 

No Comments

Post A Comment